Puur Andullatiemassage

Andullatie is een combinatie van mechanische trillingen en infrarooddieptewarmte


Andullatie is ontwikkeld in nauwe samenwerking met wetenschappers, universitaire ziekenhuizen en artsen.

Andullatietechniek is niet gericht op specifieke organen, maar beïnvloedt de essentiële functies van het lichaam positief. Andullatie therapie legt de basis voor het behoud en herstel van gezondheid.

Wanneer andullatie therapie?

🍀Spierklachten (pijn, krampen, na het sporten).

🍀Gewrichtsklachten (artrose, reuma).

🍀Stresssituaties (algemene ontspanning, meer energie, beter slapen).

🍀Voor stimulatie van doorbloedingVoor betere afvoer van afvalstoffen en lymfe.
🍀Fibromyalgie en chronische vermoeidheid.

U kunt bij Studio Puur andullatie therapie krijgen in de winkel van dinsdag tot en met zaterdag van 12 tot 17 uur. Normaal gesproken kunt u zonder afspraak binnen lopen, maar vanwege de maatregelen van het kabinet kan dat nu niet. Stuur ons gewoon een app en dan komt het goed. Bij deze therapie houdt u uw kleding aan.


Andullatie is een combinatie van mechanische trillingen en infrarooddieptewarmte

Cellen, de energieleveranciers in ons lichaam

Om te kunnen functioneren hebben onze cellen energie nodig.
Die krijgen ze dankzij de molecule ATP (adenosinetrifosfaat). Als onze cellen onvoldoende energie krijgen, sterven ze af.
Krijgen ze wel voldoende energie, dan zijn ze normaal gezien gezond, wat zich dan ook weerspiegelt in onze organen.
Het goed functioneren van elk van onze organen is dan weer nodig voor onze algehele gezondheid.


Effecten op onze cellen
Onze cellen worden regelmatig vernieuwd. Er wordt een identieke kopie van de voorganger gecreëerd, uitgerust met alles wat een cel nodig heeft om te leven.
Dit is een heel delicaat proces dat heel vatbaar is voor storingen.
Ongezonde voeding, het natuurlijke verouderingsproces, stress en milieu-invloeden zorgen ervoor dat onze cellen het hard te verduren krijgen.
Hun vermogen tot energieproductie en regeneratie neemt af en ze verliezen hun vitaliteit.
In die zin zijn onze cellen een directe weerspiegeling van onze levensstijl.
Op die manier bepalen we zelf de gezondheidsgraad van onze cellen. Energieverlies kan dus niet alleen waargenomen worden op cellulair niveau, maar is eigenlijk voelbaar als algemeen verlies van levensenergie.

Vijf biofysische basisprincipes

1: Energieboost in onze cellen
Andullatie werkt via mechanische vibraties elektrische microstroompjes op die in onze cellen binnendringen en de productie van ATP (adenosinetrifosfaat) op gang brengen. Dit proces doet de hoeveelheid energie binnen onze cellen toenemen, wat dan weer een positief effect heeft op onze organen en algemene gezondheid.

2: Overlapping van pijnsignalen
Via Andullatie kunnen pijnsignalen ‘overlapt’ worden. In eerste instantie creëert Andullatie positieve signalen in onze lichaam, die de negatieve pijnsignalen als het ware verdringen.
Ten gevolge van deze overlapping ontvangen de hersenen almaar meer positieve signalen, wat uiteindelijk resulteert in pijnverlichting. In tweede instantie zorgt regelmatige Andullatie er ook voor dat endorfine vrijkomt. Endorfine staat bekend als de ‘lichaamseigen pijnstiller’.
Ze vermeerdert nog het pijn overlappend effect.

3: Betere bloedcirculatie
Dankzij ons bloed wordt ons lichaam voorzien van voedingstoffen.
Bij ontoereikende bloedcirculatie wordt dit proces verstoord en worden we moe of ziek.
Dit is een bepalende factor voor de gezondheidstoestand van ons bloed.
De bloedlichaampjes van ziek bloed klitten samen en verschrompelen. Gevolg hiervan is dat ze hun vitaliteit verliezen en almaar minder voedingstoffen vervoeren.
Andullatie zet het bloed weer in beweging en maakt de bloedlichaampjes weer van elkaar los.
Bijgevolg wordt het bloed vloeibaarder en worden de nodige voedingsstoffen weer in grotere hoeveelheden vervoerd. We voelen ons weer gezonder en vitaler.

4: Activeren van ontspanningsmechanismen
Door voortdurend actief te zijn ontstaat spierspanning in het lichaam.
Gevolg hiervan is dat spieren onvoldoende voedingsstoffen krijgen, en dan ontstaat pijn. Via de infraroodwarmte doet andullatie de bloedvaten uitzetten, en dankzij de mechanische vibraties worden ook de spieren beter doorbloed. Voedingsstoffen kunnen weer opgenomen worden en spanningen lossen op.
Tal van klachten zijn het gevolg van gebrekkige doorbloeding.


5: Stimuleren van de lymfestroom
Lymfe is een melkachtige, ietwat troebele lichaamsvloeistof die in de lymfevaten circuleert. Lymfe heeft een ontgiftingsfunctie en speelt een belangrijke rol bij de weefseldrainage (drainage = afvoer van lichaamsvochten).
Immers, via lymfe wordt overtollig weefselvocht afgevoerd naar de lymfevaten en als onderdeel van het stofwisselingsproces verder verwerkt.
Het gaat hier vooral om vetten en eiwitten die wegens hun volume doorheen de capillairwand niet tot in de bloedvaten geraken.
Naast de bloedsomloop is het lymfestelsel het belangrijkste transportsysteem in het menselijk lichaam.
Het is speciaal uitgerust voor het transport van voedings- en afvalstoffen en voert vooral ziekteverwekkers af, bv. bacteriën en vreemde indringers.
Andullatie stimuleert en brengt de lymfestroom op gang.
Gevolg daarvan is dat andullatie enerzijds een betere stofwisseling mogelijk maakt op het niveau van het lymfesysteem, en anderzijds voor een stabieler immuniteitssysteem zorgt doordat ziektes voorkomen worden dankzij de afvoer van ziekteverwekkers.

Puur Andullatiemassage kan worden uitgevoerd door: