Puur Dry cupping massage

Dry Cupping massage

In de Chinese geneeswijze wordt dry cupping gebruikt om meridianen en acupunctuurpunten te behandelen waardoor de doorbloeding in spieren en weefsels sterk verbetert en stagnaties in de energiedoorstroming opheft. In de fysiotherapie maken we ook gebruik van deze effecten. Vooral bij spier- en gewrichtspijnen is verbetering van de circulatie in weefsels snel merkbaar. Door de diepe bindweefselmassage worden spieren en huid soepel gemaakt en bindweefselverslakking opgeheven. U komt zogezegd ‘ruimer in uw vel te zitten’. Na een Dry Cupping behandeling voelt u zich mentaal en fysiek een stuk beter!

Hoe werkt een Puur dry cupping massage?

Door de vacuüm trekkracht van de kop worden de onderliggende spieren en huid extra doorbloed en ontdaan van afvalstoffen, waardoor de verstoring het lichaam kan verlaten via de poriën en het bloed. Dry Cupping heeft een enorme dieptewerking en ondersteunt het ontgiftingsproces van het lichaam. De glazen blijven op de huid terwijl het gebied eronder wordt behandeld. Blij ’glijdend cuppen’ is het mogelijk om met de glaasjes een diepe massage uit te voeren die tot diep in het bindweefsel gaat. Verklevingen worden opgeheven, en verharde spieren weer soepel gemaakt. Ook het gebied tussen de wervels kan ‘losgetrokken’ worden, wat masserend moeilijk is. Door de negatieve druk in de cups wordt de afvoer van verhard vetweefsel bevorderd.

Met het opheffen van energieblokkades kan cupping effectief worden toegepast bij onder meer:

🍀 kou en opkomende verkoudheid,

🍀 spier- en gewrichtsklachten,

🍀 hoofdpijn/migraine,

🍀 rug-, nek- en schouderpijn,

🍀 pijn in de onderbuik,

🍀 zwelling, vocht in knie en enkel,

🍀 cellulitis-, maag- en darmklachten,

🍀 zwakke spijsvertering.

Hoe werkt een Puur dry cupping massage?

Na een Puur dry cupping massage

Na een Dry Cupping massage zijn vaak rode tot soms paarse plekken of strepen op de huid te zien (afhankelijk van de sterkte van het vacuüm) die na enkele dagen verdwijnen. Dit is een normaal verschijnsel. Het komt door de intense doorbloeding van het weefsel. Het verdwijnen van de roodheid gaat meestal in gelijke mate op met het verbeteren van de klachten.

De eerste 2 dagen na de behandeling kan de huid beurs aanvoelen. Daarna blijven alleen de plekken zichtbaar, die overgaan in blauwe plekken en uiteindelijk wegtrekken. Wat blijft is de waarneming van meer ruimte, grotere mobiliteit en verbeterde lokale doorstroming in het behandelde gebied.

Zo verloopt een Puur dry cupping massage bij Studio Puur

Als u voor het eerst bij Studio Puur komt, dan krijgt u een intake-gesprek voor we gaan beginnen met de massage. Dit doen we onder het genot van een kopje zelfgemaakte thee.

Na het gesprek kunt u aangeven met welke olie u gemasseerd wilt worden. Ik kan u daarbij uiteraard helpen. Ook kunt u aangeven of u met warme olie gemasseerd wilt worden.

Standaard staat de infrarooddeken aan (als het niet te warm is buiten). U kunt aangeven of u dit fijn vindt.

Tevens kunt u uw eigen muziek beluisteren tijdens de massage via Spotify.

Bij een Dry cupping massage kijken we waar de pijnklachten zich bevinden en daar zet ik de cups op. Als die staan dan masseer ik u manueel en zal ik de cups af en toe verplaatsen.

Aan het eind van de massage kunt u rustig omhoog komen en krijgt u een glas (koud) water. Alle producten maak ik zelf met de ingrediënten van natuurwinkel Erica.

Een Puur dry cupping massage is zowel ontspannend als pijnverlichtend en duurt 45, 60 of 90 minuten

Deze massage is prima te combineren met een cupping cellulite massage of een hoofd,-en gelaatsmassage.

U kunt bij Studio Puur voor of na de behandeling douchen.

Puur Dry cupping massage kan worden uitgevoerd door: