Puur Lomi Lomi

Wat maakt Lomi Lomi speciaal?

Aloha!

Massage is een van de oudste en meest krachtigste vorm van ‘genezing ’. Lomi Lomi is een van de meest inspirerende vormen van massage.

Wat maakt Lomi Lomi zo speciaal?

Wat is het verschil met andere massages.
Hoe ‘werkt’ Lomi Lomi?

Het woord Lomi Lomi betekent massage. Lomi Lomi is een unieke helende massage afkomstig van de mooie eilanden van Hawaii, waar het in het verleden alleen werd uitgevoerd door Kahuna (meesters in de Lomi Lomi). Om de waarde van Lomi Lomi te begrijpen helpt het om meer kennis te hebben van de Hawaiiaanse filosofie Huna, en op welke wijze Huna invloed heeft op ons leven en onze ‘genezing’. Huna zoekt naar harmonie en liefde in alles en iedereen om ons heen. Maar hoe verhoudt Huna zich dan met massage, wat is de link? Lomi Lomi wordt ook wel “loving hands massage” genoemd. Door de vloeiende bewegingen en het afstemmen op het lichaam van de ontvanger wordt het lichaam volledige gevoed zodat de ontvanger kan ontspannen en kan wegzakken in een diepe ontspanning.

Wat maakt Lomi Lomi speciaal?

Liefdevolle aandacht en een liefdevol hart

Dus terwijl de ‘techniek’ een belangrijk onderdeel is van de massage en de bijbehorende ‘genezing’ wordt de massage uitgevoerd met loving hands (onvoorwaardelijke liefde), de focus van de Lomi masseur ligt bij de ontvanger, de intentie is volledige aandacht en ontspanning met liefdevolle aandacht en een liefdevol hart. Op deze wijze is het mogelijk dat de ontvanger oude patronen, overtuigingen, beperkingen en negatieve gedachten die zijn opgeslagen op celniveau volledig los kan laten. Vaak wordt er gedacht dat overtuigingen en negatieve gedachten en gevoelens worden opgeslagen in ons brein, dit is echter niet waar. Deze negatieve invloeden op ons lichaam worden opgeslagen in de cellen van ons lichaam.

De Hawaiianen kijken naar mensen, dieren en dingen uit de natuur in termen van energie stromingen. Het geloof van de Hawaiianen is dat een idee of overtuiging de energiestroom in het lichaam kan blokkeren. Lomi Lomi kan helpen om deze energieblokkade op te lossen waardoor de nieuwe energie weer vrij kan stromen door het lichaam. Zo is Lomi Lomi niet alleen een fysieke ervaring maar ook zeker een geestelijke ervaring. Lomi Lomi ‘geneest’ op mentaal, geestelijk en spiritueel niveau. Wanneer mentale, geestelijke en spirituele harmonie ontbreekt geef je ziekte een kans om zich te ontwikkelen. Lomi Lomi vergemakkelijkt de weg naar harmonie. Wat gebeurt er tijdens een Lomi Lomi?

Liefdevolle aandacht en een liefdevol hart

Wat houdt een Lomi Lomi massage in?

Een Lomi Lomi begint met een moment van stilte tussen de gever en de ontvanger. De Lomi masseur legt zijn handen met zachte druk op de rug van de ontvanger waarna hij (in stilte) een Pule (gebed) zal opzeggen waarin gevraagd wordt voor begeleiding, hulp en ‘genezing’ tijdens de massage. De ontvanger wordt gevraagd om een intentie of wens uit te spreken. Lomi Lomi is een intuïtieve massage, in dat opzicht is er geen vaste vorm of volgorde tijdens de Lomi Lomi, geen twee massages zijn identiek. De Lomi Lomi wordt gegeven in vloeiende, ritmische bewegingen met de handen, onderarmen en ellenbogen. Sommigen mensen beschrijven dit als zachte golven die over het lichaam rollen. Een ander kenmerk van de Lomi Lomi is dat verschillende delen van het lichaam tegelijkertijd worden gemasseerd. Dit helpt de ontvanger om volledig los te kunnen laten omdat het nagenoeg onmogelijk is om je te richten op verschillende gebieden die op het lichaam aangeraakt worden. Belangrijk om te vermelden is dat de Lomi masseur niet ‘geneest’, deze is slecht facilitator voor de ‘genezing’. Volgens de Huna filosofie wordt energie ook vastgehouden in gewrichten. Door deze gewrichten zacht te roteren kan spanning in de gewrichten losgelaten worden, waardoor de energiestroom weer de vrijheid heeft om te stromen. Hula bewegingen in combinatie met het juiste ademwerk (Ha Breath) zijn een belangrijk onderdeel van de Lomi.

De Hula bewegingen rondom de massagetafel zijn belangrijk voor de flow van de massage en verspreiden van de energie tijdens de massage. De verdeling van de ademhaling, de essentie van de Schepper of Universele energie (welke naam je eraan wilt geven), is een oude Hawaiiaanse methode om de energiestroom te verhogen en te verbeteren.

Omdat Lomi Lomi een intuïtieve massage is kunnen langzame en zeer ontspannen massage strokes worden afgewisseld met snellere of zelfs diepere massage strokes. Door het afwisselen van de verschillende strokes en de intentie van de strokes wordt de ontvanger begeleid in het loslaten van emoties en negatieve overtuigingen die zijn opgeslagen in de cellen. Om die reden wordt een Lomi Lomi ook gezien als een helende massage. De massage kan worden uitgevoerd door een of twee Lomi masseurs. Met twee Lomi masseurs bestaat de kans dat de ontvanger zich nog dieper zal kunnen ontspannen aangezien vier handen, die verschillende streikingen uitvoeren op het lichaam, die niet te volgen zijn voor het brein. Een vierhanden Lomi Lomi is een bijzondere ervaring.

Wat houdt een Lomi Lomi massage in?

Loving touch massage

Ik ben begonnen met het woord Aloha. Het woord Aloha verwijst onder meer naar de vriendelijke houding van de Hawaiianen. Aloha staat echter voor zo veel meer dan alleen hallo. De diepere betekenis is ‘het vreugdevol delen ven levensenergie in het heden’. Dit is het ware geheim van Lomi Lomi. Aunty Margareth Machado is een van de oudste en meest erkende Lomi Lomi Kumu (leraar), zij heeft de volgende woorden meegeven voor de Lomi Lomi: Loving Touch massage.

Een verbinding van het hart met de handen en de ziel met de bron van het leven. Lomi Lomi studenten leren om de hartverbinding te maken met de handen. Voor Hawaiianen is een Lomi zo veel meer dan een liefdevolle massage, het is ook verdraagzaamheid, vergeving, acceptatie, geen oordeel, waardering, compassie, respect, liefde, harmonie, spiritualiteit en zo veel meer – dat is de basis van een Lomi Lomi.

U kunt ook wanneer u zwanger bent kiezen voor de lomi lomi massage. Geef dit even aan bij het boeken. Dan zorgen wij ervoor dat alles voor u klaar ligt.


U kunt bij Studio Puur voor of na de behandeling douchen.

Na de massage kunt u rustig omhoog komen en bijkomen.

Puur Lomi Lomi kan worden uitgevoerd door: