Puur Hot,- en coldstone massage

Wat is een Puur Hotstone massage?

In de zomermaanden denken niet veel mensen aan een Hotstone massage. Daarom hebben wij ook de coldstone versie. Deze stenen zijn ijskoud, maar in combinatie met warme olie toch aangenaam. Super goed voor de bloedsomloop.


De Hotstone massagetechniek stimuleert de orgaanfuncties en de stofwisseling en activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

De massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Door de combinatie van warmte en beweging kan er dieper in het spierweefsel gewerkt worden, wat de massage effectiever maakt. De hotstone massage draagt hiermee bij aan een positief zelfherstel van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en brengt het lichaam in balans.

Het gebruik van warme stenen is in Europa vrij ‘nieuw’ terwijl het in principe al eeuwen oud is. De Grieken en Romeinen gebruikten in de badhuizen al stenen om elkaar mee te masseren. Ook werd deze massage al gebruikt bij de Inca's, Maori’s en vele andere culturen. In de oosterse cultuur werden warme stenen gebruikt ter voorkoming en behandeling van ziekten en aandoeningen. In Azië en India waren de stenen de voorlopers van de acupunctuur. In Amerika wordt het al eeuwenlang door de indianen gebruikt en ook Japan heeft zijn eigen vorm van hotstone massage.

Hotstone massage ondersteunt alle niveaus van healing doordat het de emotionele, mentale en fysieke energieën harmoniseert.

De Puur Hotstone massage is geschikt bij

  • 🍀 stress (maar niet bij burn-out)
  • 🍀 spanningen
  • 🍀 spierproblemen
  • 🍀 blokkades
  • 🍀 reuma en artrose (niet ontstoken)
  • 🍀 slechte doorbloeding
  • 🍀 Tenslotte is de Hotstone massage geschikt voor iedereen die lekker zijn lichaam wil laten verwennen en wil relaxen.

Zo verloopt een Puur Hotstone massage bij Studio Puur

Als u voor het eerst bij Studio Puur komt, dan krijgt u een intake-gesprek voor we gaan beginnen met de massage. Dit doen we onder het genot van een kopje zelfgemaakte thee.

Na het gesprek kunt u aangeven met welke olie u gemasseerd wilt worden. Ik kan daarbij uiteraard helpen.

Tevens is het mogelijk om uw eigen muziek te beluisteren tijdens de massage via Spotify.

Ter ontspanning worden stenen op en naast u neergelegd om het lichaam te laten wennen aan de warmte. Vervolgens wordt het lichaam ingesmeerd met olie om de stenen goed te laten glijden over de huid. Door de combinatie van massage en warmte worden de spieren dieper gemasseerd dan alleen met de handen.

Een Hotstone-massage draagt bij tot het zelfherstel van het lichaam, stimuleert de organen en bloedsomloop en draagt bij tot ontgifting en balans. De warmte en de 'druk' van de stenen dringen diep door in de spieren.


Aan het eind van de massage kunt u rustig omhoog komen en krijgt u een glas water. Met of zonder smaakje eraan. Alle producten maak ik zelf met de ingrediënten van natuurwinkel Erica.

Zo verloopt een Puur Hotstone massage bij Studio Puur

Een Puur Hotstone massage verlicht spanningen en geeft nadien veel energie en duurt 45, 60 of 90 minuten

Deze massage is goed te combineren met een voetmassage of een hoofd,- en gezichtsmassage.

Puur Hot,- en coldstone massage kan worden uitgevoerd door: