Puur Triggerpoint Massage

Wat zijn triggerpoints?


Triggerpoints staan bekend als spierknopen. Het zijn eigenlijk zeer lokale verkrampingen in spieren waar als gevolg van een gebrek aan doorbloeding en zuurstof een overgevoelige plek ontstaat. Van buitenaf zijn deze spierknopen voelbaar als pijnlijke harde bobbeltjes of strengetjes. Wanneer je er flinke druk opgeeft, kan dit een uitstralende pijn opwekken in een ander deel van het lichaam.

Triggerpoints kunnen in alle spieren in het lichaam ontstaan, en altijd op vaste plaatsen. Namelijk daar waar het zenuwstelsel informatie op de spier overbrengt. Vaak is de oorzaak overbelasting, stress of het weinig afwisselen in houdingen (bijvoorbeeld veel zitten). Wij helpen je graag om klachten te verminderen met een Puur triggerpoint massage.


Wat zijn triggerpoints?

Verlichting door de aanpak van Puur Triggerpoint Massage

Triggerpoints kunnen een bron van pijn zijn in spieren en gewrichten. Ze kunnen pijn veroorzaken op de plek zelf, of uitstralen. Om een triggerpoint te deactiveren zijn diepe massagetechnieken nodig die precies op de plek van het triggerpoint worden toegepast. Door het uitoefenen van druk op verkrampte plekjes in de spieren kan pijn worden verlicht en kunnen functies van verzwakte lichaamsdelen weer verbeteren.

Wanneer de techniek effectief is, zal na ongeveer 30 seconden tot een minuut vaak een zogenaamde 'release' worden gevoeld. Wij kunnen dit voelen doordat het weefsel onder onze handen verzachten. Je gaat voelen dat de plek minder pijnlijk wordt.

Tijdens deze massage behandelen we niet alleen triggerpoints, maar masseren we ook het bindweefsel van je nek, rug en benen los. Het doel is om de doorbloeding te stimuleren en pijnklachten te verminderen. Je kunt thuis ook triggerpoints behandelen. Wij kunnen je daar tips voor meegeven.


Verlichting door de aanpak van Puur Triggerpoint Massage

Nog even dit over de Puur Triggerpoint Massage

Wanneer je geen specifieke pijnklachten hebt, kan je ook deze massage boeken, dan pakken wij de belangrijkste triggerpoints mee (in de nek, bovenrug/schouders, onderrug/billen en benen).

Nog even dit over de Puur Triggerpoint Massage

Veel gestelde vragen

Puur Triggerpoint Massage kan worden uitgevoerd door: