Puur Sportmassage

Wat is een Puur Sportmassage?

Een sportmassage is gericht op de preventie van klachten of vermindering van bestaande klachten. Een diepwerkende massage die bij uitstek geschikt is voor sporters of mensen met lichamelijke klachten.

Sportmassage is ook geschikt als u van een stevige massage houdt of bij de behandeling van klachten als gevolg van onze moderne levensstijl, zoals:

🍀 rugpijn

🍀 RSI

🍀 slijmbeursontsteking

Voordelen van een Puur Sportmassage

Een regelmatige sportmassage is ondersteunend bij trainingsprogramma’s. Het helpt bij het voorkomen van blessures en ondersteunt het herstel van uw lichaam na zware inspanningen en (sport)prestaties.

Uw doorbloeding wordt gestimuleerd en de afvoer van afvalstoffen verbeterd.

Een sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met een sportmassage zorgt u ervoor dat afvalstoffen in de spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee bevordert u het herstel van uw spieren en lichaam

Voordelen van een Puur Sportmassage

Waarom Sportmassage?

U kunt bijvoorbeeld enkele dagen voor als enkele dagen na een flinke inspanning een deep tissue massage of een sportmassage nemen. Sportmassages worden ook preventief gebruikt om blessures te voorkomen. Als u al last hebt van een blessure, dan zorgt een sportmassage voor sneller herstel.

Hoe werkt een Sportmassage?

Bij een sportmassage wordt stevig gemasseerd, waarbij bijvoorbeeld bindweefsel wordt losgemaakt en knopen uit de spieren worden gehaald. Daarvoor moet er diep in de spieren worden gemasseerd, wat soms niet prettig aanvoelt. Bedenk dan dat u even door een zure appel heen moet bijten, voordat u zich beter gaat voelen. Het lichaam geeft met deze pijn namelijk aan dat er iets niet goed zit en juist dat wordt door de sportmasseur verholpen. Overigens hou ik altijd in de gaten houden of de massage niet te intens wordt.

Voordat de massage begint, zal ik met u bespreken waar u op dat moment behoefte aan hebt. U geeft aan wat u met de massage wilt bereiken en waar de focus van de massage moet komen te liggen. Bijvoorbeeld op uw benen, schouders, nek of rug.

Wat is het effect van Sportmassage?

Een sportmassage verbetert de doorbloeding van je spieren, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daarmee wordt het herstel van uw lichaam bevordert en voorkomt u blessures door overbelasting van de spieren.

Doordat een sportmassage vrij stevig is, is deze niet geschikt vlak voor of na een grote inspanning. Daarmee zou u uw spieren namelijk teveel belasten en zult u er eerder nadeel van ondervinden dan er voordeel van hebben. Als u zich wilt laten masseren vlak voordat u een grote inspanning gaat leveren, kies dan altijd voor een massage die de spieren niet al te zeer belast. Studio Puur zal u hier ook naar vragen en de massage daar op aanpassen.

Zo verloopt een Puur Sportmassage bij Studio Puur

Als u voor het eerst bij Studio Puur komt, dan krijgt u een intake-gesprek voor we gaan beginnen met de massage. Dit doen we onder het genot van een kopje zelfgemaakte thee.

Na het gesprek kunt u aangeven met welke olie u gemasseerd wilt worden. Ik kan u daarbij uiteraard helpen. Ook kunt u aangeven of u met warme olie gemasseerd wilt worden.

Standaard staat de infrarooddeken aan (als het niet te warm is buiten). U kunt zeggen of u dit fijn vindt.

Tevens kunt u tijdens de behandeling uw eigen muziek beluisteren via Spotify.

Bij een sportmassage kunt u aangeven of u uw hele lijf gemasseerd wilt hebben of bepaalde delen van het lijf.

U kunt bij Studio Puur voor of na de behandeling douchen. Voor €5 bent u weer schoon en fris.

Aan het eind van de massage kunt u rustig omhoog komen en krijgt u een glas (koud) water. Alle producten maak ik zelf met de ingrediënten van natuurwinkel Erica.

Een Puur Sportmassage is een krachtige, maar toch ontspannende massage en duurt 30, 45 of 60 minuten

Deze massage is goed te combineren met een Bellabaci cupping massage of een ontspannende voetmassage.

U kunt bij Studio Puur voor of na de behandeling douchen.

Puur Sportmassage kan worden uitgevoerd door: