Puur Sportmassage

Wat is een Puur Sportmassage?

Met een rug-, nek- en schoudermassage zorgt u ervoor dat de spieren ontspannen, botten, pezen en weefsels flexibel blijven en lichamelijke pijn vermindert.

Daarnaast is deze ontspanningsmassage ook bijzonder ontspannend voor lichaam en geest, ook wanneer u geen klachten hebt. Een echte win-winsituatie dus.

Wat is een Puur Sportmassage?

Voordelen van een Puur Sportmassage

Een regelmatige sportmassage is ondersteunend bij trainingsprogramma’s. Het helpt bij het voorkomen van blessures en ondersteunt het herstel van uw lichaam na zware inspanningen en (sport)prestaties.

Uw doorbloeding wordt gestimuleerd en de afvoer van afvalstoffen verbeterd.

Een sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met een sportmassage zorgt u ervoor dat afvalstoffen in de spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee bevordert u het herstel van uw spieren en lichaam

Voordelen van een Puur Sportmassage

Waarom een Puur Sportmassage?

U kunt bijvoorbeeld enkele dagen voor als enkele dagen na een flinke inspanning een deep tissue massage of een sportmassage nemen. Sportmassages worden ook preventief gebruikt om blessures te voorkomen. Als u al last hebt van een blessure, dan zorgt een sportmassage voor sneller herstel.

Waarom een Puur Sportmassage?

Hoe werkt een Puur Sportmassage?

Bij een sportmassage wordt stevig gemasseerd, waarbij bijvoorbeeld bindweefsel wordt losgemaakt en knopen uit de spieren worden gehaald. Daarvoor moet er diep in de spieren worden gemasseerd, wat soms niet prettig aanvoelt. Bedenk dan dat u even door een zure appel heen moet bijten, voordat u zich beter gaat voelen. Het lichaam geeft met deze pijn namelijk aan dat er iets niet goed zit en juist dat wordt door de sportmasseur verholpen. Overigens hou ik altijd in de gaten houden of de massage niet te intens wordt.

Voordat de massage begint, zal ik met u bespreken waar u op dat moment behoefte aan hebt. U geeft aan wat u met de massage wilt bereiken en waar de focus van de massage moet komen te liggen. Bijvoorbeeld op uw benen, schouders, nek of rug.

Hoe werkt een Puur Sportmassage?

Wat is het effect van een Puur Sportmassage?

Een sportmassage verbetert de doorbloeding van je spieren, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daarmee wordt het herstel van uw lichaam bevordert en voorkomt u blessures door overbelasting van de spieren.

Doordat een sportmassage vrij stevig is, is deze niet geschikt vlak voor of na een grote inspanning. Daarmee zou u uw spieren namelijk teveel belasten en zult u er eerder nadeel van ondervinden dan er voordeel van hebben. Als u zich wilt laten masseren vlak voordat u een grote inspanning gaat leveren, kies dan altijd voor een massage die de spieren niet al te zeer belast. Studio Puur zal u hier ook naar vragen en de massage daar op aanpassen.

Wat is het effect van een Puur Sportmassage?

Zo verloopt een Puur Sportmassage bij Studio Puur

Als u bij Studio Puur komt, zullen we vooraf of aan het begin van de massage bespreken wat uw klachten zijn en verwachtingen.

Wij werken met amandelolie die verwarmd wordt tot een aangename temperatuur.

Standaard staat de infrarooddeken aan (als het niet te warm is buiten). U kunt zeggen of u dit fijn vindt.

Bij een sportmassage kunt u aangeven of u uw hele lijf gemasseerd wilt hebben of bepaalde delen van het lijf.

U kunt bij Studio Puur voor of na de behandeling douchen.

Aan het eind van de massage kunt u rustig omhoog komen en krijgt u een glas (koud) water.

Zo verloopt een Puur Sportmassage bij Studio Puur

Een Puur Sportmassage is een krachtige, maar toch ontspannende massage en duurt 30, 45 of 60 minuten

Deze massage is goed te combineren met een Bellabaci cupping massage of een ontspannende voetmassage.

U kunt bij Studio Puur voor of na de behandeling douchen.

Veel gestelde vragen

Puur Sportmassage kan worden uitgevoerd door: