Puur Deep tissue Massage

Wat is een Puur Deep Tissue Massage?

Deep tissue massage is een krachtige massagevorm die diep op het lichaam inwerkt. Tijdens deze massage gaat de aandacht vooral uit naar de spieren. Hoewel je vanwege de naam zou kunnen denken dat deze massage pijnlijk is, biedt de deep tissue massage veel voordelen.

Een Puur diepe werkzaamheid

Bij deep tissue massage worden nek, schouders, rug, bekken, billen en benen gemasseerd. De masseur maakt daarbij met de vingers, duimen, (zachte) vuisten of de onderarm en elleboog langzame, krachtige en diepe bewegingen. Veel aandacht gaat daarbij naar de spieren, om zo de ‘energiestroom’ in het lichaam te optimaliseren en spanning en stress te verminderen. Door ook met vuisten en knokkels te werken kan de masseur veel druk uitoefenen, meer dan bij bijvoorbeeld sportmassage. Op deze manier kunnen spieren en bindweefsel op diep niveau behandeld worden. Soms associëren mensen deep tissue massage met pijn. Uitgevoerd door een deskundige masseur is een deep tissue massage echter beslist niet pijnlijk of onprettig. De masseur stemt de behandeling af op de cliënt en voorkomt daarmee een pijnlijke ervaring.

Voor wie is een Puur Deep tissue massage?

De deep tissue massage is geschikt voor de aanpak van een scala aan symptomen. Zo vinden mensen met (niet-chronische) klachten aan het spier- en bewegingsapparaat baat bij de massage. Hierbij kun je denken aan rug- en nekpijn, hoofdpijn, spanning in het bekkengebied, pijn in de knieën, spanning in scheenbeenspieren, etc. De massage is ook geschikt voor sporters die een zwaar beroep op hun spieren doen, evenals voor mensen die een sportmassage of een andere massage te ‘mild’ vinden. Ook mensen met een taaie, dikke huidstructuur profiteren van de positieve effecten van de deep tissue massage.

Voordelen van een Puur Deep Tissue massage

Deep tissue massage biedt uiteenlopende gezondheidsvoordelen. Wanneer spieren chronisch verkrampt zijn, is de circulatie van zuurstof en bloed plaatselijk geblokkeerd. Een deep tissue massage helpt die blokkade op te heffen. Verwondingen, ontstekingen en emotionele spanning kunnen littekenweefsel en verklevingen veroorzaken, die deep tissue massage los kan maken. Door vermindering van spanning en stress heeft de massage ook een positief effect op de bloeddruk en de productie van serotonine, het ‘gelukshormoon’. Deep tissue massage kan verder chronische pijn verminderen en bijdragen aan herstel van sportblessures. Voor mensen met chronische stress kan de massage tot slot verlichting betekenen voor diverse stress-gerelateerde klachten. Hierbij kun je denken aan hoofdpijn, pijnlijke schouders, gespannen spieren, etc.

Zo verloopt een Puur Deep Tissue massage bij Studio Puur

Als u voor het eerst bij Studio Puur komt, dan krijgt u een intake-gesprek voor we gaan beginnen met de massage. Dit doen we onder het genot van een kopje zelfgemaakte thee.

Na het gesprek kunt u aangeven met welke olie u gemasseerd wilt worden. Ik kan u daarbij uiteraard helpen. Ook kunt u aangeven of u met warme olie gemasseerd wilt worden.

Standaard staat de infrarooddeken aan (als het niet te warm is buiten). U kunt zeggen of u dit fijn vindt.

Tevens kunt u tijdens de behandeling naar uw eigen muziek luisteren via Spotify.

Tijdens de massage kunt u heerlijk genieten en ontspannen.

U kunt bij Studio Puur voor of na de behandeling douchen.

Aan het eind van de massage kunt u rustig omhoog komen en krijgt u een glas (koud) water. Alle producten maak ik zelf met de ingrediënten van natuurwinkel Erica.

Een Puur Deep Tissue massage heeft een revitaliserende werking

Een deep tissue massage is een bijzondere ervaring met een diepe impact. Als je geïnteresseerd bent in de effecten van deze vorm van massage, is het natuurlijk aan te raden zelf eens een behandeling te ondergaan.

Puur Deep tissue Massage kan worden uitgevoerd door: