Puur Zwangerschapsmassage

Puur Zwangerschapsmassage

De zwangerschapsmassage bij Studio Puur in Gouda is een massage die u en uw kindje rust brengt. Een zwangerschap brengt al genoeg veranderingen en drukte met zich mee. Wij zorgen ervoor dat u die even achter u kunt laten en kunt genieten van het moment. Tijdens de massage besteden we extra aandacht aan de punten die tijdens de zwangerschap worden belast. Maar natuurlijk vergeten we – behalve uw buik – ook de andere delen van het lichaam niet. Als u specifieke wensen hebt (want elke zwangerschap is weer anders), dan passen wij graag de zwangerschapsmassage aan uw situatie aan. We voeren de massage op een zachte- en rustige manier uit om te veel stimulatie van de bloedsomloop en hormoonsysteem te voorkomen. Ook houden we rekening met het vermijden van bepaalde drukpunten. Na de massage bent u lekker ontspannen en kunt u er weer helemaal tegenaan.

De zwangerschapsmassage vindt voor het grootste deel plaats op een speciaal matras waarbij u makkelijk op uw buik kunt liggen. Het matras heeft een uitsparing voor de buik, waardoor u heerlijk comfortabel ligt. Als de ligging van het kindje het toelaat, kunnen we de massage eindigen in rugligging, zodat we nog extra aandacht aan uw nek en schouders kunnen besteden.

Omdat wij de zwangerschapsmassage met zorg, rust en ontspanning uitvoeren, kunt u tijdens de hele zwangerschap van deze massage in buikligging genieten.

Voordelen van een Puur zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage is niet alleen ontspannend. Het kan ook veel lichamelijke voordelen hebben:

🍀 Het verhoogt uw mentale gezondheid.

🍀 Tijdens een massage maakt het lichaam meer oxytocine aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat u zich gelukkiger voelt. De aanmaak van stresshormonen wordt juist lager door een massage. Hebt u tijdens uw zwangerschap last van angstige gevoelens of stress? Dan kan een zwangerschapsmassage een uitkomst zijn.

🍀 U slaapt beter.

🍀 Een zwangerschap kan het slaapritme flink verstoren. Na een massage kunt u vaak makkelijker in slaap vallen en slaapt u dieper.

🍀 Het verlicht pijnklachten.

🍀 Een zwangerschap is een behoorlijke belasting voor uw spieren. Hierdoor kunt u last krijgen van rugpijn, schouderpijn en krampen. Een massage maakt de spieren soepel en verlicht de pijn.

🍀 U houdt minder vocht vast.

🍀 Veel vrouwen houden vocht vast tijdens hun zwangerschap. Vooral tijdens de laatste maanden kunt u hier last van hebben. Een zwangerschapsmassage zorgt voor een betere vochtafdrijving.

🍀 Het verbetert de bloedcirculatie.

🍀 Dit zorgt voor een betere afvoer van afvalstoffen en voor verlichting van spataderen.

🍀 Het versterkt de weerstand.

🍀 Door een massage slaapt u beter, maakt u positieve hormonen aan en heeft u een betere bloedsomloop. Dit alles zorgt voor een sterker immuunsysteem: u wordt minder snel ziek.

🍀 Het verkleint de kans op een vroeggeboorte.

Onderzoek laat zien dat zwangerschapsmassages de kans op een vroeggeboorte verkleinen. Daarnaast zorgt een massage voor een lagere kans op complicaties bij de baby na de bevalling.

Wanneer geen zwangerschapsmassage?

Veel masseurs masseren niet tijdens het eerste trimester. De kans op een miskraam is in deze periode groter. Het is niet aangetoond dat massage deze kans vergroot. Toch nemen veel masseurs het zekere voor het onzekere en masseren zij pas vanaf het tweede trimester. Ook Studio Puur wil het risico niet nemen en wij masseren u vanaf 14 weken zwangerschap.

Ook warmtemassages zijn tijdens de zwangerschap af te raden. Het lichaam kan de warmte dan minder goed reguleren. Wilt u tijdens uw zwangerschap laten masseren? Kies dan voor een Pure zwangerschapsmassage.

Er zijn een aantal situaties waarin u een massage beter kan uitstellen tot na de zwangerschap. Bijvoorbeeld als u last heb van:

🍀 Hoge bloeddruk

🍀 Trombose

🍀 Spataderen

🍀 Hartklachten

🍀 Koorts

Heeft u een bepaalde aandoening en twijfelt u of een massage kwaad kan? Overleg dan even met de verloskundige of gynaecoloog voor u zich laat masseren.

Massage na de bevalling

Het lichaam heeft tijdens de bevalling een knap staaltje werk verricht. Het heeft tijd nodig om te herstellen. Dit ontzwangeren duurt ongeveer negen maanden. Een massage kan het herstelproces een handje helpen. Het stimuleert de bloedsomloop, waardoor uw lichaam sneller voorzien wordt van de benodigde zuurstof en voedingsstoffen. Ook kan een massage helpen om de hormoonspiegel in balans te brengen.

Geeft u borstvoeding? De kans bestaat dat u last krijgt van vermoeide schouders en een stijve nek. Een massage kan dan voor verlichting zorgen.

Zo verloopt een Zwangerschapsmassage bij Studio Puur

Als u bij Studio Puur komt, zullen we vooraf of aan het begin van de massage bespreken wat uw klachten zijn en verwachtingen.

Wij werken met amandelolie die verwarmd wordt tot een aangename temperatuur.

Bij een zwangerschapsmassage wordt u gemasseerd op een speciaal matras. Dit zorgt ervoor dat u heerlijk ontspannen kunt liggen op uw buik zonder een harde tafel te voelen.

U kunt bij Studio Puur voor of na de behandeling douchen.

Aan het eind van de massage kunt u rustig omhoog komen en krijgt u een glas (koud) water.

Zo verloopt een Zwangerschapsmassage bij Studio Puur

Een Puur zwangerschapsmassage zorgt voor ontspanning voor moeder en baby en duurt 30, 45, 60 of 90 minuten

Deze massage is heel goed te combineren met een hoofd,- en gelaatsmassage of een voetmassage.

Puur Zwangerschapsmassage kan worden uitgevoerd door: