Puur Bindweefsel/ Cupping massage

De Puur Bellabacci Cupping Massage

De Puur Bellabaci cupping massage wordt uitgevoerd met behulp van Bellabaci siliconen cups. De Bellabaci cupping massage is een gemoderniseerde en vereenvoudigde versie van de oude Chinese cupping therapie. De cups trekken licht vacuüm op de huid en creëren een zuigende werking aan het huidoppervlak. Hiermee worden gifstoffen vanuit de dieper gelegen lichaamsweefsels naar de oppervlakte van de huid te getrokken. Ook wordt het bindweefsel van de spieren getrokken. Dit geeft verlichting als je “vast” zit.

De Puur Bellabacci Cupping Massage

Wat is Puur Cupping?

Een cupping massage is voor diverse doeleinden inzetbaar en hierdoor een breed georiënteerde behandeling. Zo zijn er ook diverse positieve effecten van de cupping massage te noemen:

🍀 Werkt afvoerend op overtollig vocht en afvalstoffen

🍀 Maakt verklevingen los

🍀 Lift het bindweefsel

🍀 Bevorderd de bloedtoevoer naar stagnerende spieren en huid

🍀 Bereikt diepe spierweefsels

Met de Bellabaci cupping massage kan je veel bereiken. Niet alleen ontspanning, maar ook klachtgericht op vastzittende spieren. Ook kan door middel van de cupping massage aan cellulite gewerkt worden, doordat de cups een positief effect hebben op de huid. Het werkt verstevigend op de huid, stimuleert om betere kwaliteit en kwantiteit van natuurlijke collageen en elastine aanmaak en verzacht striae en verbetert beschadigde haarvaten.

Wat is Puur Cupping?

Cupp Kiss

De Bellabaci cupping massage heeft geen irriterende werking op het gezicht of lichaam, echter kan er wel een roodheid ontstaan. Dit wordt in de cupping massage ook wel een cupp kiss genoemd. Deze cupp kiss ontstaat doordat er in het onderhuids bindweefsel stagnatie is. Door deze plekken te behandelen met de cups komt de stagnatie naar boven waardoor een roodheid op de huid te zien is. De kleur en het patroon van de plekken is afhankelijk van de mate van de stagnatie. Meestal duurt het drie tot zeven dagen voordat deze cupp kiss weer verdwenen is.

Deze cupping massage geeft sommigen een vreemd gevoel, omdat ze de huid in de cup voelen trekken. Maar de cupping massage is niet pijnlijk.

Cupp Kiss

Zo verloopt een Puur Bellabaci cupping massage bij Studio Puur

Als je bij Studio Puur komt, zullen we vooraf of aan het begin van de massage bespreken wat jouw klachten zijn en verwachtingen.

Wij werken met amandelolie die verwarmd wordt tot een aangename temperatuur.

Standaard staat de infrarooddeken aan (als het niet te warm is buiten). Je kunt aangeven of je dit fijn vindt.

Bij een Bellabaci cupping massage gaan wij je masseren met de cups. Je voelt tegelijkertijd de cup en de manuele massage. De gebieden die pijnlijk zijn neem ik extra mee. Soms zacht, soms wat harder. Net wat je prettig vindt.

Je kunt bij Studio Puur voor of na de behandeling douchen.

Aan het eind van de massage kun je rustig omhoog komen en krijg je een glas (koud) water.

Zo verloopt een Puur Bellabaci cupping massage bij Studio Puur

Een Puur Bellabaci cupping massage geeft verlichting en ontspanning en duurt 30, 45, 60 of 90 minuten

Deze massage is goed te combineren met een de nek,- schouder,- (lage) rugmassage.

Veel gestelde vragen

Puur Bindweefsel/ Cupping massage kan worden uitgevoerd door: