Puur Ontspannende voet(reflex) massage

Puur Ontspannende voetmassage

Door het maar altijd dragen van schoenen, zijn voeten snel gedurende de dag bekneld. Dit kan ervoor zorgen dat de bloedcirculatie in de voeten niet meer soepel verloopt en dat de spieren op den duur vast gaan zitten. Door het toepassen van een ontspanningsmassage van de voeten worden deze complicaties verholpen door het in gang brengen van een betere circulatie en het los maken van de spieren. Naast dat dit zeer rustgevend kan zijn voor het lichaam, heeft deze massage nog een extra voordeel voor de mensen die veel vocht vasthouden. Door het toepassen van een ontspanningsmassage kan het vocht beter afgevoerd worden.

7 voordelen van een voetmassage

We weten allemaal dat een voetmassage van tijd tot tijd voor ontspanning kan zorgen. Vooral na een dag veel gestaan of gelopen te hebben. Natuurlijk voelt het fijn, maar heeft het ook echt voordelen voor uw gezondheid?

🍀 Het verbetert de bloedcirculatie

🍀 De spieren in onze voeten krijgen nauwelijks beweging en worden vaak belemmerd door strakke en oncomfortabele schoenen. Een voetmassage kan de bloedcirculatie aanzienlijk verbeteren.

🍀 Het helpt voet- en enkelblessures te voorkomen

🍀 Het masseren van de voeten kan gewrichtspijn verminderen en helpen om het herstelproces te versnellen.

🍀 Als het gecombineerd wordt met voet- en enkelversterkende oefeningen kan het zelfs toekomstige blessures voorkomen.

🍀 Het vermindert de effecten van depressie

Uit onderzoek blijkt dat regelmatige voetmassages de effecten van een depressie kunnen verminderen.

Daarnaast kan het ook nog eens de ervaring van stress verminderen.

🍀 Het helpt bij hoofdpijn en migraine

🍀 Een studie uitgevoerd in Denemarken toonde aan dat mensen die lijden aan hoofdpijn en migraine hier minder last van hebben na voet massagebehandelingen. De testgroep stopte met het nemen van hun medicatie en het bleek dat 65% na 3 maanden minder last had van de symptomen. Een kleine groep was zelfs helemaal van hun migraine af.

🍀 Het verlaagt de bloeddruk

🍀 Een hoge bloeddruk is tegenwoordig een veelvoorkomend probleem bij mannen en vrouwen. Het kan veroorzaakt worden door verschillende factoren zoals stress en een ongezond dieet. Maar in de meeste gevallen is de oorzaak moeilijker te bepalen en word het toegeschreven aan andere (onbekende) factoren in de omgeving of is het genetisch bepaald. Een studie toonde aan dat 3 voet- massagesessies per week zorgden voor een verbeterde gemoedstoestand, minder stress en een lagere bloeddruk.

🍀 Het helpt de symptomen van PMS en menopauze te verminderen

🍀 De meest voorkomende klachten van vrouwen met PMS zijn: gevoelens van verdriet en ellende, prikkelbaarheid, angst, spanning, slapeloosheid, vermoeidheid, hoofdpijn en stemmingswisselingen. De meeste van deze klachten kunnen aanzienlijk verminderd worden met dagelijkse voetmassages tijdens deze periode. Ook de symptomen van menopauze, die vrijwel hetzelfde zijn, met daarbij opvliegers en depressiviteit, kunnen effectief worden geminimaliseerd met regelmatige massages.
🍀 Vermindert de effecten van oedeem bij zwangere vrouwen

🍀 Oedeem (zwelling door vochtophoping) in de voeten en enkels, komt veel voor bij zwangere vrouwen, vooral in het laatste trimester. Deze conditie kan goed bestreden worden door het dagelijks masseren van de voeten, in combinatie met genoeg rust en de juiste voeding.

Zo verloopt een ontspannende voetmassage bij Studio Puur

Als u bij Studio Puur komt, zullen we vooraf of aan het begin van de massage bespreken wat uw klachten zijn en verwachtingen.

Wij werken met amandelolie die verwarmd wordt tot een aangename temperatuur.

Nadat u plaats hebt genomen, worden uw voeten gewassen in een warm voetenbad. Wanneer uw voeten schoon, warm en zacht zijn, worden ze afgedroogd en ingesmeerd met een verzorgende olie. Dit zal de voetmassage nog fijner maken en zorgt ervoor dat de grepen en strijkingen tijdens de massage nog beter tot hun recht komen. Net als bij een Zweedse massage zal de masseur of behandelaar je voeten kneden en roteren om de bloedvaten te laten verwijden en om de temperatuur van uw voeten te verhogen. Studio Puur focust zich op triggerpoints (drukpunten), blokkades en knopen in de voet. Met een beetje extra aandacht bent u dus zo weer van voetklachten of pijntjes af.

Naast de ontspannende voetmassage kunt u ook een voetreflexmassage ontvangen.

Aan het eind van de massage kunt u rustig omhoog komen en krijgt u een glas (koud) water.

Zo verloopt een ontspannende voetmassage bij Studio Puur

Een Puur ontspannende voetmassage is een weldaad voor uw hele lijf en duurt 30 minuten

Deze massage is goed te combineren met een ontspanningsmassage of een hoofd,- en gezichtsmassage.

U kunt bij Studio Puur voor of na de behandeling douchen.

Veel gestelde vragen

Puur Ontspannende voet(reflex) massage kan worden uitgevoerd door: