Puur Wellness Experience

Ontdek onze Puur Wellness Experience

De Studio Puur Wellness Experience heeft vanwege zijn heilzame werking aangetoond één van de beste methoden te zijn voor het behoud van een goede gezondheid en het wegnemen van de dagelijkse stress, spanning en vermoeidheid.

De hamam (ook wel hammam) vindt zijn oorsprong in centraal Azië waar het naast een reinigende ook een sociale functie heeft gehad. Een hamam ritueel neem je waar met al je zintuigen en is opgebouwd uit verschillende rituelen welke in het teken staan van warmte, water, reiniging en ontspanning.

Ontdek onze Puur Wellness Experience

Puur Ontspanning

Zodra u plaats neemt op onze Hamam (Aemotio Spa)tafel, dringt al na enkele minuten de warmte uw lichaam binnen. Uw vermoeide spieren ontspannen en alle zorgen vloeien van u af. U voelt zich versterkt en relaxt. Bekend is dat bij verkoudheid een Hamam, al dan niet voorzien van geurstoffen als eucalyptus of mint, letterlijk een verademing voor de luchtwegen is.

De temperatuur loopt op tot circa 47 ºC of kan ingesteld worden naar individuele voorkeur. Omdat de hoeveelheid vocht in stoom hoger is dan de vochtigheid concentratie in de opperhuid, vormt zich een waterlaag op het lichaam waardoor de lichaamstemperatuur stijgt. De interactie tussen stoom en warmte stimuleert bloed en lymfe circulatie. De warmte van de Spa vergroot de poriën van de huid waardoor de dampen diep reinigend werken. Hierdoor worden giftige stoffen door het hele lichaam naar de huid gestuwd en via transpiratie verwijderd. De huid wordt hierdoor voorzien van natuurlijke elasticiteit en soepelheid. Een koude douche vooraf en na afloop is eigenlijk een vereiste.

Puur Ontspanning

De vier onderdelen van een Puur Wellness Experience

De Hamam massage is een traditioneel Arabisch reinigingsritueel voor lichaam en geest waarbij je gereinigd wordt. Studio Puur combineert de traditionele Hamam met een vleugje Puur of uw eigen inbreng. De Studio Puur Wellness Experience bestaat uit 6 onderdelen:

🍀 Een scrub behandeling waarbij dode huidcellen worden verwijderd.

🍀 Een zeepzak massage met olijfzeep waarbij wij de huid reinigen en masseren.

🍀 Een ontspanningsmassage met de olijfzeep en warme olie.

🍀 Een lichaamspakking van onder andere Rasul, chocolade of honing.

Kiest u voor een uitgebreide Hamam behandeling dan kunt u eerst een koude douche nemen om vervolgens plaats te nemen op de Aemotio Spa. Daarna zullen we u in stoom en infraroodlampen warm laten worden. U ligt zacht en warm op een warmwater kussen en u kunt genieten van de heerlijke geuren, muziek en chromotherapie( kleuren die de led verlichting geeft) Daarna gaan we met een ‘kese’ (scrubhandschoen) het lichaam scrubben om zo de dode huidcellen te verwijderen en de doorbloeding van het bindweefsel te stimuleren. Na het scrubben voelt uw huid zijdezacht en zijn de poriën geopend, zodat deze kunnen ademen en de olijfzeep uw lichaam kan reinigen.

Op de traditionele Hamam manier wordt het lichaam bedekt met een laag schuim, afkomstig van de originele Turkse olijfzeep. Het zeepschuim wordt op traditionele wijze verkregen door beurtelings de zeepzak de ‘Torba’ door warm water te halen en door de lucht te slaan. Vervolgens krijgt u een overheerlijke zeepmassage. Door middel van lange halen en zachte knedingen zorgt dit voor een nog diepere reiniging van de huid. Uw lichaam raakt in opperste staat van ontspanning!

Na de scrub,- en zeepmassage krijgt u een massage met arganolie. Wij zullen u laten ontspannen en/of uw lichamelijke klachten verminderen.

De Puur Wellness Experience is mogelijk uit te breiden met een heerlijke Rasulpakking (of een lichaamspakking naar keuze) Dit is een kruidenmengsel en droogt op uw huid zodat de werkzame stoffen en mineralen worden opgenomen. U krijgt de pakking op uw lichaam en door middel van stoom en infraroodlampen kan de pakking goed in uw huid trekken.

Natuurlijk wordt u na iedere handeling gedoucht op de Spa tafel met de Bolero douche of de Vichy douches.

Puur Wellness Experience tarieven

Puur Hamam standaard 60 minuten: scrub (massage) en zeepschuim massage voor,- en achterzijde lichaam. €99

Puur Hamam de luxe 90 minuten: scrub ( massage), zeepschuim massage en oliemassage voor,- en achterzijde lichaam. Daarnaast krijgt u een lichaamspakking naar keuze (bijvoorbeeld rasul, honing, chocolade, aloe vera). €139

De Puur Wellness Experience bij Studio Puur in Gouda geeft u ontspanning en rust!

Puur Wellness Experience tarieven

Veel gestelde vragen

Puur Wellness Experience kan worden uitgevoerd door: